Cocktails: Stirred&Shaken

Cocktails

Wellicht niet helemaal passend bij alle sport enz maar toch: een van onze hobby's is het drinken van cocktails. Meestal beginnen we het weekend in ons thuis-barretje.
Gewoon lekker 1 of 2 leuke drankjes om het weekend in te luiden.

cocktail.gif

En natuurlijk: als er bezoek komt is het ook leuk om eerst een borreltje te halen in de bar en dan te gaan eten (of er gewoon de hele avond te blijven hangen).

Toekomst

Dit is de 1e versie van de site. Aan uitbreiding wordt gewerkt. Zo zal ik nog een onderdeel materiaal en glazen toevoegen. Ook het stukje over de geschiedenis van cocktails wordt uitgebreid.

martini.gif

Recepeten

Maar het draait naturlijk vooral om de recepten. Ik probeer hier zoveel mogelijk recepten te verzamelen. Dus: ontbreekt er een recept? Mail het me.
Noot: Wil je iets van deze site copieren? Ga je gang, plaats alleen als dank een linkje terug naar mijn site. Ik plaats uiteraard ook graag een link terug naar jouw site.

Parts

Op de recepten paginas heb ik zoveel mogelijk de recepten in 'parts' beschreven. Het is makkelijker om in delen te meten, dit maakt het makkelijker om 'op te schalen': het maakt dan niet uit of je een jigger gebruikt of een emmer, het gaat om de verhouding

Favoriet

Pineapple Plantation

1 deel Amarreto
1 deel Southern Comfort
3 delen Ananassap
Citroen limonade


Blenden met ijs, in het glas schenken en dan aanvullen met citroenlimonade.

Favoriet 2

Tampico

2 delen Cointreau
2 delen Campari
1 deel Tequila
1 deel Citroensap


Mengen met ijs in een mengglas en inschenken zonder het ijs.